Hopp til hovedinnhold
Linser med spinat og karripoteter

Linser med spinat og karripoteter

Linser gjør godt for kropp og sjel. Her får de selskap av karri, spinat og poteter.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Kok linsene til de er møre i vann og buljong. Spar litt av buljongvannet og spe med mer om det ser tørt ut.
Skum av underveis og visp gjerne med en visp for å knuse linsene mot slutten slik at de får en konsistens som minner om mos.
Skjær potetene i skiver. Stek dem gylne i olje eller smør. Finhakk hvitløken. Senk temperaturen i stekepanna. Ha i karripulver og hvitløk. Rør godt (hvitløken må ikke svi seg). Stek i 3-4 minutter.
Ha spinaten på potetene. Det blir et stort lass, ta eventuelt litt og litt. Legg på lokket mellom hver gang og vent til den faller sammen med å ha i mer.
Smak til med salt og pepper.
Legg linser på tallerken og potet- og spinatblandingen på toppen. Skvis over litt sitron ved servering.