Amerikansk skjellgryte
Oppskrift av: Aldo Zilli
240 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 kg
hjerteskjell2 ss
olivenolje4 fedd
hvitløk, finhakket4 stk
sjalottløk, finhakket2.25 dl
kremfløte1 ts
finklippet gressløkSlik gjør du det:
Store venuskjell er vanligvis ganske seige. men når de tilberedes slik, blir de møre og gode. Bruker du skjell som ikke er så store, må du redusere koketiden deretter, ellers blir de også seige. 1. Vask og skrubb skjellene og legg dem i et stort plastdørslag i en bolle med vann. Tilsett en god klype salt. La dem ligge i bløt i 2-3 timer for å fjerne sand og grus. 2. Varm olivenolje i en stor kjele. Tilset hvitløk og sjalottløk, og la det frese i 30 sekunder. Tilsett skjellene. Bruk en tresleiv til å røre i og vende dem. Fres dem i 1 minutt. Tilsett fløte, en klype salt og litt pepper, og la det småkoke i 10-15 minutter, eller til alle skjellene er åpne. Du må kanskje tilsette litt mer vann under kokingen. 3. legg skjellene i en stor bolle, kast alle som ikke har åpnet seg, og hell sausen over. Dryss med gressløk, og server straks. Oppskriften er hentet fra "FISK - fra reker til sverdfisk" av Aldo Zilli.