Hjerteskjell
Erik Hannemann
Vanlig hjerteskjell passer godt som menneskeføde, den kan spises både rå eller kokt. Hjerteskjell er litt snillere i smaken enn blåskjell. Den italienske klassikeren Spaghetti Vongole er kanskje den mest kjente retten der vi bruker hjerteskjell.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
10.4 g (88 %)
Fett
1.4 g (11 %)
Karbohydrat
0 g (0 %)
Alle næringsstoffer
Vann
85 g
Kilojoule
229 kJ
Kilokalorier
54 kcal
Protein
10.4 g
Fett
1.4 g
Mettet
0.3 g
Trans
0 g
Enumettet
0.3 g
Flerumettet
0.6 g
Kolesterol
41 mg
Karbohydrat
0 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
0 g
Sukker
0 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
14 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
14 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.8 alfa-TE
Tiamin
0.02 mg
Riboflavin
0.27 mg
Niacin
1.2 mg
Vitamin B6
0.08 mg
Folat
37 µg
Vitamin B12
25 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
38 mg
Jern
5.8 mg
Natrium
290 mg
Kalium
320 mg
Magnesium
23 mg
Sink
2.5 mg
Selen
51 µg
Kobber
0.22 mg
Fosfor
240 mg