Andebryst med potetmos med kastanjepuré og rødvin- og cognacsaus

Andebryst med potetmos med kastanjepuré og rødvin- og cognacsaus

Oppskrift av: Therese Søgård
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

1. Smelt smøret i en varm stekepanne. Gni andebrystene inn med salt, pepper og timian og gjør snitt i skinnet. Legg andebrystetene med skinnsiden ned og stek til skinnet er sprøtt. Flytt anden over i en ildfast form og sett det i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter (kommer an på hvor store stykker det er). Stek gjerne andebrystene i flere etapper også. Ta ut kjøttet og la det hvile i noen minutter før du skjærer opp i skiver. 2. Spar på stekepanna med stekekraften fra andebrystene. Tilsett litt mer smør og stek charlottløkene med timian og laubærblad i noen minutter. Tilsett vinen og cognacen og la det koke inn til det halve. Tilsett så ande- eller kyllingkraften. La det koke seg inn, og bruk maisenna hvis den ikke tykner. Smak til med rødvin og sil sausen. 3. Kok potetene til de er møre og lag mos av dem. Tilsett smør, en skvett melk, salt, pepper og kastanjepuré. Hvis du ikke får tak i det kan du også riste hakkede kastanjer og tilsette i mosen. Tilsett cognacen rett før servering.

Kanskje disse også frister?