Den ultimate burgeren
Når en superkokk lager hamburger gjør han det på denne måten. Sjekk oppskriften.
Oppskrift av: Michel Roux
30 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Skjær bort omtrent to tredjedeler av fettet fra hvert andebryst. Skjær kjøttet i så små biter at du kan kverne det.
Når kjøttet er kvernet, krydre med salt og pepper og form det til to baller med hendene.
Ta en spiseskje ost og klapp kjøttet rundt osten. Form det til burger. Gjør det samme med den andre burgeren.
Varm en grillpanne til middels høy varme. Når den er varm, ha i burgerne og stek dem i 3-4 minutter på hver side til de har fin farge og såvidt er gjennomstekt. (Du kan også ha dem i ovnen på 180 grader noen minutter for å være sikker på at det er stekt ferdig)
Sett til side.
Rens og skjær løken i skiver. Stek den på grillpannen til den karamelliseres, omtrent to minutter. Ha i soppen og stek i 3-4 minutter.
Poteter
Varm opp olje i en frityrkoker til 160 grader (kan også gjøres i vanlig kjele med steketermometer).
Kutt potetene i båter. Vask potetene under rennende vann for å bli kvitt stivelsen. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle. Kok dem i oljen i 8-10 minutter. Potetene skal få litt farge på utsiden og være bløte nok til at man knuse dem med fingrene.
Fjerne forsiktig potetbitene fra oljen med en hullsleiv og la dem tørke på kjøkkenpapir. Øk temperaturen på oljen til 180 grader.
Rett før servering, ha i potetbåtene i den varme oljen og la det koke i 2-3 minutter til de får litt farge. Legg dem på kjøkkenpapir og la dem renne av seg.
Server burgeren i hamburgerbrød med sjalottløk og sopp.