Appelsinfylt kylling
Kylling og sitrusfrukt smaker godt sammen, og er mye brukt i Israel som denne retten kommer fra.
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1.2 kg
kylling1 stk
sitron1 ts
salt1 ts
hvitløkpulver2 ts
paprikapulver1 ts
chilipulver1 ts
koriander, malt2 ss
olje2 stk
appelsin2.5 dl
vann2 stk
løk1 stk
rødløkSlik gjør du det:
Gni inn kyllingen med en halv sitron. Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen. Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom. Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp. Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 °C og stek kyllingen i ca. 1 1/4 time. Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking. Ta ut appelsinen. Anrett kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta.