Appelsinfylt kylling

Appelsinfylt kylling

Kylling og sitrusfrukt smaker godt sammen, og er mye brukt i Israel som denne retten kommer fra.

Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

1.2 kg

kylling

1 stk

sitron

1 ts

salt

2 ss

olje

2 stk

appelsin

2.5 dl

vann

2 stk

løk

1 stk

rødløk

Slik gjør du det:

Gni inn kyllingen med en halv sitron. Bland alt krydderet med oljen. Pensle blandingen jevnt over kyllingen. Skjær én av appelsinene i båter og legg dem i kyllingens hulrom. Press ut saften av den andre halve sitronen og den ene appelsinen. Hell saften i en liten kjele og tilsett vann. Del løkene i to og legg dem i kjelen. Kok opp. Sett kyllingen midt i ovnen ved 180 °C og stek kyllingen i ca. 1 1/4 time. Øs appelsinsausen over kyllingen et par ganger under steking. Ta ut appelsinen. Anrett kyllingen på en seng av appelsinskiver, rødløk og koriander. Server med ris eller pasta.

Kanskje disse også frister?