Club sandwich
Club sandwich er en klassiker hvor kombinasjonen av smaker og teksturer rett og slett bare fungerer.
Arnie Stalheim
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
2 porsjoner
Slik gjør du det:
Kyllingbryst finnes i mange størrelser. Vi har som utgangspunkt at ett bryst veier ca 175 gram. Avviker brystet ditt vesentlig fra dette, bør du justere oppskriften.
Begynn med å steke kyllingbryst, riste loffskivene og steke baconet. La bacon og kyllingbryst avkjøles til romtemperatur. Skjær så kyllingbryst i åtte skiver per bryst.
Oppskriften i det følgende er for å lage én dobbel-decker sandwich (som på bildet), og så repeterer du bare etter hvor mange sandwicher du skal lage.
Legg tre ristede brødskiver ved siden av hverandre på en fjæl. Noen velger å skjære bort skorpene, men det er valgfritt. Smør alle loffskivene med majones på siden som vender opp. Klipp salatbladene slik at hvert av dem noenlunde dekker én loffskive.
Legg ett salatblad på den første loffskiven, og så to tomatskiver oppå der igjen. Ha på litt salt og pepper. Så legger du to skiver bacon oppå tomatene, og så to skiver kyllingbryst. Litt salt og pepper på her også, hvis du vil.
Gjenta avsnittet ovenfor på loffskive nummer to. Løft så loffskive to forsiktig og plasser den oppå loffskive én med kyllingen opp. Dekk så skive to med den tredje loffskiven, og da skal den siden med majones vende ned.
Repetér så for så mange sandwicher du skal lage.
Noen velger å beholde sandwichene hele, mens andre skjærer dem i to på diagonalen. Atter andre skjærer dem diagonalt to ganger i et kryss, og da får du fire små sandwich-firkanter. Det pleier å være vanlig å stikke tannpirkere eller cocktailspyd gjennom firkantene for å holde dem samlet.
Av tilbehør er det vanlig å servere pommes frites eller potetchips. Cole slaw eller sylteagurk er også vanlig tilbehør.