Årets kake 2008 Jordbær- og rabarbrakake med sjokolade og marengs

Årets kake 2008 Jordbær- og rabarbrakake med sjokolade og marengs

Oppskrift av: Annemari Erlbeck
180 minutter
Kake

Ingredienser

Marengskuppel:

100 g

sukker

100 g

eggehvite

Jordbær- og rabarbraterrin:

100 g

rabarbra

100 g

jordbær

100 g

sukker

4 pl

gelatin

Manjarimousse:

40 g

smør

40 g

vann

2 stk

eggehvite

20 g

sukker

Gresskarkjernebunn:

3 stk

eggehvite

60 g

sukker

50 g

melis

Slik gjør du det:

Marengskuppel: Lag italiensk marengs, fyll i former. Stek på 100 grader til det er tørt. Jordbær- og rabarbraterrin: Kok alt (utenom gelatin) mørt. Avkjøl, tilsett gelatin og fyll i former. Manjarimousse: Smelt sjokolade og smør. Varm vann og smelt gelatin i og bland i sjokoladen. Bland i eggeplomme og emulger. Pisk eggehvite og sukker til marengs og vend inn massen. Gresskarkjernebunn: Pisk hvite og sukker til marengs, tilsett hakket gresskar, melis og hvetemel. Stek på 170 °C til bunnen er gyllen. Montering: Fyll mousse i marengskuplene, legg i terrin og fyll i mer mousse. Stikk ut bunnen og sett kuppelen oppå. Oppskrift ved Annemari Erlbeck, vinner av Årets kake 2008.