Årets kake 2008 Jordbær- og rabarbrakake med sjokolade og marengs
Oppskrift av: Annemari Erlbeck
180 minutter
KakeIngredienser
Marengskuppel:
100 g
sukker100 g
eggehviteJordbær- og rabarbraterrin:
100 g
rabarbra100 g
jordbær100 g
sukker1 stk
vaniljestang4 pl
gelatinManjarimousse:
100 g
manjari sjokolade40 g
smør40 g
vann2 stk
eggeplomme2 stk
eggehvite20 g
sukkerGresskarkjernebunn:
3 stk
eggehvite60 g
sukker50 g
melis10 g
hvetemelSlik gjør du det:
Marengskuppel: Lag italiensk marengs, fyll i former. Stek på 100 grader til det er tørt. Jordbær- og rabarbraterrin: Kok alt (utenom gelatin) mørt. Avkjøl, tilsett gelatin og fyll i former. Manjarimousse: Smelt sjokolade og smør. Varm vann og smelt gelatin i og bland i sjokoladen. Bland i eggeplomme og emulger. Pisk eggehvite og sukker til marengs og vend inn massen. Gresskarkjernebunn: Pisk hvite og sukker til marengs, tilsett hakket gresskar, melis og hvetemel. Stek på 170 °C til bunnen er gyllen. Montering: Fyll mousse i marengskuplene, legg i terrin og fyll i mer mousse. Stikk ut bunnen og sett kuppelen oppå. Oppskrift ved Annemari Erlbeck, vinner av Årets kake 2008.