Asiatiske grillspyd
Her får du noen asiastiske grillspyd av kylling.
Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
20 minutter
HovedrettIngredienser
Marinade
2 stilk
sitrongress2 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk1 ss
ingefær, revet1 ss
korianderpulver1 ts
chilipulver1 ts
gurkemeie0.25 dl
kecap manis1 ss
østerssausSlik gjør du det:
Du trenger 8-10 satayspyd/bambusspyd til denne retten.
Marinade
Alt kan kjøres sammen i en liten blender og helles over kyllingbitene. Personlig liker jeg å finhakke løk, hvitløk og blande med krydderne/sausene og etpar stilker knust sitrongress (som da bare kan løftes ut, uten at du sitter igjen med de trevlete bitene i marinaden). Hell over kyllingbitene og la marinere i 12 timer opp til 1 døgn (men kan også brukes med en gang!).
Tre på spyd og stek/grill til kyllingen er gjennomstekt men saftig. Server med peanøttsaus, litt salat ogeventuelt litt lime.