Autentisk bolognese

Autentisk bolognese

Det finnes et utall varianter av oppskrifter på bolognese-saus. Denne er kanskje det nærmeste vi kommer det autentiske.

Arnie Stalheim
240 minutter
Pasta

Ingredienser

4 porsjoner

2 ss

smør

100 g

bacon

1 stk

løk

1 stk

gulrot

2 stilker

selleri

1.5 dl

helmelk

1 bokser

tomat

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 130 grader. Finhakk bacon, løk, gulrot og stangselleri.
Smelt smøret i en kasserolle. Stek baconet til det begynner å få farge. Ha så i løk, gulrot og stanselleri og stek dette til det begynner å mykne. Ha så i kjøttdeigen og stek den til den har fått god farge. Bruk en slikkepott eller tresleiv til å bryte opp kjøttdeigen i mindre biter underveis. Hell så på melk og la den koke nesten helt inn. Ha så i hvitvin og tomater. Bruk gjerne tomater av typen passata eller polpa. Gi det hele et oppkok.
Sett kasserollen inn i stekeovnen med lokk på og la det putre i tre timer. Sjekk innimellom at det ikke koker inn og blir for tørt. Da kan du ha på en skvett kokende vann. Når sausen er ferdig, smak til med salt og nykvernet pepper.
Server med tagliatelle som du koker al dente og så vender inn i sausen. Anrett i dype tallerkener og riv over parmesan.

Kanskje disse også frister?