Hestons hamburger

Hestons hamburger

Dette er den supre oppskriften på Heston Blumenthals hamburger.

Christopher Sjuve
120 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Osten

0.5 ts

sennep

0.5 ts

tørrgjær

1.25 dl

øl

Hestons hamburgerdressing

50 g

ketchup

75 g

majones

2 ts

sennep

Kjøtt og grønt

4 stk

hamburger

1 ss

olje

2 stk

tomat

Slik gjør du det:

Bruk helst IPA-øl til å lage osten.
Legg bakepapir i en ildfast form, ca 20x30cm.
Bland sammen ost, worchestershiresauce, maisenna, sennep og gjær. Sett i kjøleskapet et par timer (kan droppes).
Kok opp ølen. Ha i osteblandingen og la den smelte til den blir helt jevn. Hell den over i formen og sett i kjøleskapet (dekket av plast).
Når den er kald og stiv, del denne opp i firkanter som skal plasseres på burgeren.
Bland sammen ketchup, majones og sennep. Sett til side.
Ha litt olje på kjøttet. Grill dem på grillen ved å snu dem omtrent hvert 15-20 sekund til de er ferdig. Legg på osteskivene (og legg eventuelt på lokket på grillen en kort stund til osten smelter).
Legg kjøttet med osten på den underdelen av det ristede hamburgerbrødet. Legg på tomatskiver, løk og salat. Legg på sylteagurk (som du også kan grille noen sekunder først), ha på saus og server gjerne med øl til.

Kanskje disse også frister?