Hestons hamburger
Dette er den supre oppskriften på Heston Blumenthals hamburger.
Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Osten
225 g
cheddar, revet1 ts
worchestershiresaus0.5 ts
sennep25 g
maisenna0.5 ts
tørrgjær1.25 dl
ølHestons hamburgerdressing
50 g
ketchup75 g
majones2 ts
sennepKjøtt og grønt
4 stk
hamburger1 ss
olje4 stk
sylteagurk4 stk
hamburgerbrød2 stk
tomat1 stk
løk, i skiverSlik gjør du det:
Bruk helst IPA-øl til å lage osten.
Legg bakepapir i en ildfast form, ca 20x30cm.
Bland sammen ost, worchestershiresauce, maisenna, sennep og gjær. Sett i kjøleskapet et par timer (kan droppes).
Kok opp ølen. Ha i osteblandingen og la den smelte til den blir helt jevn. Hell den over i formen og sett i kjøleskapet (dekket av plast).
Når den er kald og stiv, del denne opp i firkanter som skal plasseres på burgeren.
Bland sammen ketchup, majones og sennep. Sett til side.
Ha litt olje på kjøttet. Grill dem på grillen ved å snu dem omtrent hvert 15-20 sekund til de er ferdig. Legg på osteskivene (og legg eventuelt på lokket på grillen en kort stund til osten smelter).
Legg kjøttet med osten på den underdelen av det ristede hamburgerbrødet. Legg på tomatskiver, løk og salat. Legg på sylteagurk (som du også kan grille noen sekunder først), ha på saus og server gjerne med øl til.