Bagels med frø
Christopher Sjuve
1440 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Smuldre gjæren i bakebollen og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup og salt.Bland i det meste av melet. La deigen stå til heving i kjøleskapet 10-12 timer. Elt den om og trill ut 12 pølser. Form pølsene til store ringer og fest dem godt sammen. Legg bagelene på stekeplate og la dem heve ca. 20 minutter. De kan også lages med vanlig varm hev, men da blir de ikke så lette. Kok opp vann og sukker i en rommelig kjele. Legg i et par bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, 3-4 minutter. Legg dem tilbake på stekeplaten og dryss på sesam- eller valmuefrø og stek dem gylne, ca 20 min på 225 °C. Bagels kan også kjøpes ferdige. Forslag til fyll: - Del bagelene og smør dem med kremost eller Snøfrisk. Legg på røkelaks og dill. Legg på bageltoppen. - Del bagelene, smør dem tynt med lettrømme. Legg på salatblad, roastbiff,sylteagurk og sprøstekt løk. Sennepsaus etter smak. Legg på bageltoppen. - Del bagelene og smør dem med meierismør. Legg på salatblad, skinke,ost og tomatskiver. Legg på bageltoppen. - Del baglene og smør dem med meierismør. Legg på salatblad, pølse og agurkskiver. Legg på bageltoppen.