Belgiske vafler

Belgiske vafler

Dette er belgiske vafler. De er ikke veldig søte, men du kan ha hva du vil på toppen...

Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
Snacks

Slik gjør du det:

Del eggene i hvitter og plommer og legg i hver sin bolle.
Ha mel i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. Ha i gjær, litt av vannet, melk, sukker og vanilje. Begyn å blande sammen. Ha i resten av vannet og bland til en rennende røre.
Sett den til side og la den få gjære i 20-30 minutter.
Smelt smøret og la det bli fingervarmt. Rør inn smøret.
Pisk eggehvittne stive. Vend dem godt inn i røren. (Eggeplommene brukes ikke).
(Er røren for rennende? Rør inn litt mer mel. Er den for tykk? Ha i litt melk eller vann).
Bruk et belgisk vaffeljern. Varm det opp, ha i røre (jevnt fordelt) og lukk jernet. Stek til de er gylne og sprø.
Servér med rømme og syltetøy, sjokolade, melisdryss og bær eller hva annet du kan komme på.

Kanskje disse også frister?