Belgiske vafler
Dette er belgiske vafler. De er ikke veldig søte, men du kan ha hva du vil på toppen...
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
SnacksIngredienser
1 kg
hvetemel25 g
sukker, brunt1 l
vann, lunkent2.5 dl
melk, helst H-melk10 g
salt500 g
smør, smeltet7 stk
eggSlik gjør du det:
Del eggene i hvitter og plommer og legg i hver sin bolle.
Ha mel i en stor bolle. Lag en fordypning i midten. Ha i gjær, litt av vannet, melk, sukker og vanilje. Begyn å blande sammen. Ha i resten av vannet og bland til en rennende røre.
Sett den til side og la den få gjære i 20-30 minutter.
Smelt smøret og la det bli fingervarmt. Rør inn smøret.
Pisk eggehvittne stive. Vend dem godt inn i røren. (Eggeplommene brukes ikke).
(Er røren for rennende? Rør inn litt mer mel. Er den for tykk? Ha i litt melk eller vann).
Bruk et belgisk vaffeljern. Varm det opp, ha i røre (jevnt fordelt) og lukk jernet. Stek til de er gylne og sprø.
Servér med rømme og syltetøy, sjokolade, melisdryss og bær eller hva annet du kan komme på.