Rosa makroner med jordbærkrem
Her er noen nydelige makroner, som er fylt med en luftig krem med smak av jordbær-milkshake.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Rosa makronrøre
160 g
eggehvite, romtemperert200 g
sukker80 ml
vann225 g
mandelmel, siktet225 g
melis2 dråpe
Rosa pastafargeKakestrø til dryss (valgfritt)
Jordbær-milkshake-ganache/krem
225 g
sjokolade, hvit, hakket120 g
kremfløte2 ss
Nesquick jordbærmelkepulver (eller annet merke)1 dråpe
Rosa pastafarge (valgfritt)Slik gjør du det:
Makroner
Forvarm stekeovnen til 135º C.
Ta fram en sprøytepose med rund tupp, og sett til siden et stekebrett som du dekker med enten silikonmatte eller bakepapir.
I en stor bolle bland sammen mandelmel og melis. Fjern eventuelle store klumper. Bland så inn halvparten av eggehvitene, og rør med en slikkepott til du får en jevn og fin blanding uten spor av mandelmel.
Tilsett noen dråper med rosa pastafarge (eller en annen farge). Her er det viktig å bruke pastafarge, da konditorfargen du får kjøpt i dagligvarebutikkene er for flytende og vil ødelegge konsistensen på røren. Bland pastafarge godt inn til du får en jevn og fin rosa farge.
Dekk mandelmassen så lenge med plastfolie slik at den ikke tørker ut.
Hell de resterende eggehvitene i en ren kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp, og sett det til siden så lenge.
Ta frem en liten kjele og tilsett sukker og vann. Rør sakte på middels varme med en tresleiv til sukkeret er helt oppløst. Fjern tresleiven og la koke til sukkerlaken måler 113º C. Det er viktig at du bruker et mattermometer.
Når sukkerlaken har nådd en temperatur på 113 ºC, begynner du å vispe eggehvitene i mikseren, på høyeste hastighet.
Når sukkerlaken er på 115º C, helles den i en tynn stråle nedover langs innsiden av miksebollen slik at den ikke kommer borti vispene.
Visp det hele i 4-7 minutter, eller til miksebollen ikke lenger føles varm.
Rør/vend inn 1/4 av den ferdige marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott.
Tilsett så resten av marengsen litt og litt, og vend den inn til du har en røre som er tykk, men flyter enda litt utover. Det er viktig at du ikke rører for mye slik at røren blir for tynn. Bruk helst en slikkepott og vend alt forsiktig sammen. Ikke rør!
Makronrøren skal være tynn nok til at den kan sprøytes ut, men unngå at den blir for rennende.
Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt ut små sirkler på bakepapiret eller på en makronmatte av silikon.
Sett brettet inn i den forvarmede stekeovnen med én gang, Disse makronene skal heller ikke tørke, som du kanskje er vant til. Her brukes det varmluft.
Stek makronene i ca 15-17 minutter, men etter 14 minutter må de sjekkes hyppig. For å se om de er ferdige, kan du ta på toppen av en makron og prøve å «vrikke» litt på den. Makronene er ferdige hvis toppen er tørr og fast, og de skal ikke bli brune eller endre farge under steking. Skulle det se ut til at de begynner å bli brune, må du kanskje justere varmen i ovnen din.
La makronene avkjøle seg helt. La dem gjerne stå en 30 minutter før du forsiktig tar dem av bakematten eller bakepapiret.
I mellomtiden lager du jordbærkremen.
Jordbær-milkshake-ganache/krem
Ha hvit sjokolade i en middels stor bolle, og tilsett jordbærmelkepulver.
Ha fløten i en kjele og varm opp på middels varme. Når fløten kommer til kokepunktet, tar du kjelen av platen og heller den varme fløten over sjokoladen.
La den stå i noen minutter før du rører til alt er godt blandet.
Ha eventuelt i en dråpe rosa pastafarge.
Avkjøles i kjøleskapet i ca 1 time, eller til den får en tykk nok konsistens.
Miks gjerne denne ganachen i 40-60 sekunder med mikseren om du liker å ha en mer luftig konsistens på kremen.
Ha ca 1 teskje kremfyll mellom to halve makroner og klem lett sammen.
Makronene kan oppbevares i en tett boks i kjøleskapet ca fire dager.