Seige mandelkjeks med sjokolade og julegodteri
Disse mandelkjeksene smaker kransekake. Glutenfrie er de også.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Seige mandelkjeks
200 g
mandler, malte85 g
sukker75 g
glukose, flytende50 g
eggehvite0.5 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukkerPynt
125 g
sjokolade, mørkJulegodt (M&Ms, NonStop, knuste polkagriser etc)
Slik gjør du det:
Mandelkjeks
Mal mandler i en kvern, evt i en matprosessor.
Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, og vanilje.
Rør raskt sammen med en slikkepott til du får en jevn mandeldeig.
Fordel deigen jevnt i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir.
Dryss hver kjeks med melis, og trykk den flat med underkanten av en kopp.
Stek kakene midt I oven ved 160 C° på varmluft i 15 minutter.
Avkjøl kakene på platen.
Disse kjeksene er supre å fryse (bruk en plastpose til dette).
Pynt
Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro.
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
Dypp halvparten av hver kjeks i den smeltede sjokoladen.
Legg kjeksene på brettet med bakepapiret kjøleskapet.
Når sjokoladen begynner å stivne, dryss på med M&Ms, NonStop, knuste polkagriser, havsalt etc.