Seige mandelkjeks med sjokolade og julegodteri

Seige mandelkjeks med sjokolade og julegodteri

Disse mandelkjeksene smaker kransekake. Glutenfrie er de også.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Seige mandelkjeks

  • 200 g

    mandler, malte
  • 85 g

    sukker
  • 75 g

    glukose, flytende
  • 50 g

    eggehvite
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • melis for dryss
  • Pynt

  • 125 g

    sjokolade, mørk
  • Julegodt (M&Ms, NonStop, knuste polkagriser etc)
  • Slik gjør du det:

    Mandelkjeks

    Mal mandler i en kvern, evt i en matprosessor.
    Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, og vanilje.
    Rør raskt sammen med en slikkepott til du får en jevn mandeldeig.
    Fordel deigen jevnt i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir.
    Dryss hver kjeks med melis, og trykk den flat med underkanten av en kopp.
    Stek kakene midt I oven ved 160 C° på varmluft i 15 minutter.
    Avkjøl kakene på platen.
    Disse kjeksene er supre å fryse (bruk en plastpose til dette).

    Pynt

    Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro.
    Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
    Dypp halvparten av hver kjeks i den smeltede sjokoladen.
    Legg kjeksene på brettet med bakepapiret kjøleskapet.
    Når sjokoladen begynner å stivne, dryss på med M&Ms, NonStop, knuste polkagriser, havsalt etc.

    Kanskje disse også frister?