Glutenfri gulrotkake
Dette er en skikkelig saftig og god gulrotkake, og så er den helt glutenfri!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
90 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Saftig gulrotkake
200 g
smør, romtemperert250 g
sukker6 stk
egg, mellomstore200 g
gulrot, revet200 g
mandelmel80 g
Hasselnøtter eller mandler1 ts
bakepulver1 ts
kanel50 g
rosinerLuftig krem med mascarpone
200 g
mascarpone4 dl
kremfløte75 g
melis1 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Saftig gulrotkake
Om ikke gluten er noe problem, kan du bruke hvetemel istedenfor rismel eller kokosmel.
Forvarm ovnen til 175 C, smør en 24 cm (eller 26 cm) kakeform godt, og kle den med bakepapir.
Sikt sammen rismel, bakepulver og kanel, og ha dette klart i en bolle.
Vei opp mandelmel og ha dette klart.
Skrell og riv gulrøtter, vei at det blir akkurat 200 gram, og ha dette klart.
Grovmal hasselnøttene, og ha dette klart.
Ha romtemperert smør og halvparten av sukkeret i en bolle, og pisk dette til det er hvitt og luftig. Det tar ca 5 minutter.
Skill eggeplommene fra eggehvitene, og sett eggehvitene til side så lenge.
Tilsett så én og én eggeplomme, kjør mikseren på middels hastighet i ca 10 sekunder per egg.
Stopp mikseren, tilsett revet gulrot, mandelmel, hasselnøtter, rosiner og rismel/kanelblanding oppi mikserbollen.
Miks dette (bruk en K-spade) sammen i 20-30 sekunder. Sett det til side så lenge.
Marengs til kaken
Ha eggehvitene i en helt ren bakebolle. Dette er viktig, for er det noe fett eller olje i bollen, så vil ikke marengsen bli stiv.
Pisk eggehviten på middels hastighet til det skummer. Ha så i litt og litt av den resterende halvparten med sukker.
Pisk godt mellom hver gang. Marengsen vill etterhvert bli blank og fin.
Vend marengsen inn i gulrotblandingen i 2-3 omganger, og vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
Steking
Hell deigen i formen og stek på 175 grader i midten av ovnen i 45-50 minutter. Bruk varmluft.
Mot slutten av steketiden kan du teste om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten. Kommer den ut tørr, er kaken ferdig.
Blir kakebunnen mørk på toppen etter 35-40 minutter, legg bakepapir over og flytt kaken evt lenger ned i ovnen.
Når kaken er ferdig, avkjøl den på en rist i noen minutter. Løsne ringen rundt og velt kaken på en rist, fjern bakepapiret og avkjøl helt.
Kremen
Ha vaniljesukkertet i en mikserbolle sammen med mascarpone, kremfløte og melis.
Pisk dette sammen i noen minutter til det blir luftig.
Fordel kremen utover den avkjølte bunnen.