Blåmuggostgratinerte østers
Oppskrift av: Trond Moi
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
20 stk
østers200 g
blåmuggost3 dl
crème fraîche1 stk
rødløk1 bt
gressløk0.5 stk
sitron, saften av den1 ts
sukkerSlik gjør du det:
1. Åpne østersene, hell av mesteparten av vannet, og legg dem på et brett. 2. Skjær tynne skiver av blåmuggosten, og fordel dem på toppen av østersene. 3. Bland resten av ingrediensene i en bolle, og fordel blandingen på østersene. 4. Gratiner østersene i 6-7 minutter ved 240 °C. VINFORSLAG: Blåmuggoster kan variere ganske mye på smak. Etter varmebehandling vil de fremstå som mye mildere i smaken enn når de spises på vanlig måte. Vi trenger her en fyldig og tørr hvitvin, og en fransk eller italiensk chardonnay uten for mye eik vil gjøre susen. Kilde: Fisk&Vin av Toralf Bølgen og Trond Moi.