Blåskjell gratinert med tomat og salami
Server blåskjellene som en liten appetittvekker eller som en av mange tapas.
Christopher Sjuve
60 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
1 kg
ferske blåskjell2 dl
hvitvin, tørr4 dl
strøkavring3 ss
bladpersille0.5 ts
pepper, sort og nykvernet4 fedd
finhakket hvitløk1 bokser
hakkede hermetiske tomater, avrent12 skiver
salami, hakket i små biter2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
1. Skrubb og vask blåskjellene. Damp dem under lokk i en kjele med hvitvin, men følg med på når de åpner seg da er de ferdige! Sil av kraften, og legg blåskjellene utover på et brett til avkjøling i ca. 10 minutter. 2. Løsne skjellhalvdelene fra hverandre. Skjær over muskelen som holder kjøttet til skallet. La kjøttet ligge i den ene halvdelen av skjellet, den andre kaster du. 3. Sett ovnen på 230 °C. Bland alle ingrediensene til fyllet, og tilsett 2-4 ss hvitvin eller litt av den avrente saften fra tomatene. Blandingen skal bli en fast masse som legges på blåskjellkjøttet i hvert skjell (ca. 1 ts). Klem det godt langs kanten. Stek skjellene i ca. 12-14 minutter midt i ovnen til fyllet er gyllent.