Blåskjell i cocotte med sherry
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 kg
blåskjell2 dl
sherry manzanilla1 dl
sherryeddik4 fedd
hvitløk2 stk
sjalottløk1 stk
fennikel knoll100 g
smør, usaltet1 knivsodd
kajennepepper1 stk
sitron, saften av denSlik gjør du det:
Skrell hvitløk, sjalottløk og fennikel. Snitt fint opp og ha i en kasserolle som kan romme blåskjellene. Tilsett sherry og sherryeddik og kok lett et par min. Tilsett blåskjellene og kok under lokk til skjellene åpner seg (1-3 min). Sil av kraften plukk vekk overskjellet og legg halvskjellene med muslingen i dype tallerkener eller cocotter og hold varme. Fordel løk og fennikel over. Kok blåskjellkraften litt inn. Sil nok en gang. Visp inn det kalde smøret i terninger og avslutt med å helle olivenolje i en tynn stråle ned i sausen. Smak til med kajennepepper og litt sitronsaft. Ha den varme sausen over de halve blåskjellene. Avslutt med litt hakket fennikelblomst. Oppskrift fra kokeboken "Bagateller for livsnytere" av Eyvind Hellstrøm, restaurant Bagatelle, Oslo.