Blåskjell i karri
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 kg
blåskjell1 stk
løk1 stk
persille1 dl
hvitvin, tørrKarrisaus:
1 stk
sjalottløk1 ss
smør1 ts
karripasta2 ss
hvetemel2 dl
kraft av blåskjell2 dl
kokosmelk1 stk
eple, syrligSlik gjør du det:
Skrubb blåskjellene og kontroller at alle er lukket eller lukker seg når du slår på dem. Skjær løken i ringer og kok dem opp sammen med persille og hvitvin. Legg i blåskjellene og damp dem under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 5 minutter. Rens skjellmaten ut av skallene. Sil og mål kraften. Finhakk sjalottløken og fres den blank i smør sammen med karripasta. Dryss på mel, rør godt og spe med blåskjellkraft og kokosmelk. La sausen koke uten lokk til den blir fyldig, ca. 10 minutter. Smak sausen til med salt og pepper. Skrell og riv eplet fint og rør det i sausen. Tilsett blåskjellene og gi det hele et raskt oppkok. Server blåskjellene i sausen med ris til.