Blåskjell med øl
Christopher Sjuve
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
2 kg
blåskjell1 dl
vann1 stk
liten finhakket løk1 stk
finhakket stangselleri2.5 dl
mørkt øl, f.eks. bokkøl2 ss
smørSlik gjør du det:
Skyll blåskjellene i kaldt vann og kontroller at alle skjellene er lukket. Åpne skjell er døde og skal kastes. Legg blåskjellene i en stor kjele, sammen med løk, selleri og vann. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter. Hell kokekraften gjennom en fin sil over i en annen kjele. Kast alle blåskjell som ikke har åpnet seg. Ha ølet i kjelen sammen med en krydderbukett av laurbærblad, persille og timian. Kok opp og kok ut kullsyregassen. Rør smøret inn i kraften litt om gangen. Smak til med salt og pepper og hell sausen over blåskjellene. Server straks med brød til.