Brokkolipai

Brokkolipai

En kraftig pai gjør seg med litt grønt, her i form av brokkoli.

Christopher Sjuve
90 minutter
Form og pai

Ingredienser

125 g

smør

200 g

hvetemel

2 ss

vann

Fyll

2 stk

brokkoli

1 stk

løk

2 stk

vårløk

250 g

hvitost

0.5 ts

salt

4 stk

egg

2.5 dl

melk

Slik gjør du det:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. Rens brokkoli i buketter og skjær løken i terninger. Stek grønnsakene lett i en stekepanne med litt olje og smør. Vårløken tilsettes til slutt. Krydre med salt og pepper, og fordel blandingen i det forstekte paiskallet. Bland egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over. Dryss over revet hvitost. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne sammen med en frisk salat og godt brød.

Kanskje disse også frister?