Brokkolisuppe med ostetoast
En kremet grønn suppe full av vitaminer og god smak. Behold gjerne noen små brokkolibuketter hele til dandering. Det gir også litt å tygge på.
Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
0.5 kg
brokkoli1 ss
maisenna5 dl
melk4 ss
lett crème fraîcheOstetoast
8 skiver
brød, grovt8 skiver
hvitostSlik gjør du det:
Vask og rens brokkolien og kutt den i buketter. Kok brokkolien såvidt mør i buljongvannet. Mos bukettene i en foodprosessor eller hurtigmikser. Rør maisennamelet ut i den kalde melken. Bland sammen melkeblandingen og brokkolimosen og kok opp under omrøring. Slå ned varmen og la den trekke mens ostesmørbrødene stekes. Legg osteskivene mellom to og to brødskiver og stek dem sprø i varmt vaffeljern. Øs suppen opp i boller og tilsett en skje kesam eller lett crème fraîche og server suppen med varm ostetoast.