Bruschetta med grillet kamskjell
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Her er smaken så delikat at ingrediensene har stor betydning, Velg solmodne tomater, fersk basilikum og ekstra god olivenolje. Denne retten kan servers som en forrett eller som hovedrett med større skiver brød. Pensle brødskive med litt olivenolje, legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek gylne i stekeovn ved 225 ºC (kan også ristes i en brødrister). Gni de varme brødskivene med et hvitløkfedd delt i to på langs. Finhakk flådde tomater, hvitløk og basilikum. Bland sammen og vend inn olje og smak til med salt og pepper. Skal tomatsalaten stå en stund, vent med saltet, det vil trekke saft ut av tomatene og gjøre tomatsalaten "våt". Del kamskjellmuskelen i to skiver, pensle med litt olje, dryss med litt salt og grill i panne eller på grill i underkant av 1 min på hver side. Legg tomatsalaten på de ristede brødskivene og avslutt med grillede kamskjell og frisk basilikum. Tips 1: Flådde tomater Lag et lite snitt i tomatskinnet. Legg tomatene i kokende vann i ca. 1 min. Ta opp tomatene og avkjøl i kaldt vann. Trekk av skinnet. Del tomatene i to og ta ut innmaten med en liten skje. Tips 2: Brushetta kan også serveres med en tynn skive spekeskinke eller gratineres i stekeovn med 1 skive chevre.