Camembertiskrem
Oppskrift av: Michel Roux
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
8 porsjoner
0.5 dl
melk6 stk
eggeplomme25 g
sukker1 klype
salt300 g
moden camembert1 klype
kajennepepper8 dråpe
tabascoSlik gjør du det:
Kok opp melken i en kjele. I mellomtiden visper du eggeplommer, sukker og salt til en slags eggedosis i en bolle. Hell den kokende melken oppi eggedosisen under kontinuerlig visping og hell deretter blandingen tilbake i kjelen. Kok blandingen over svak varme, mens du rører med en tresleiv til eggekremen fester seg som et lett belegg på baksiden av sleiven. Når du lar fingrene gli gjennom belegget skal det bli et tydelig spor. Ta straks kjelen av varmen og hell kremen i en bolle. Skjær vekk minst mulig av osteskorpen og skjær osten i syltynne skiver som du fordeler over den varme eggekremen. Bland godt med en visp til osten har smeltet, og tilsett så kajennepepper og tabasco. Sett bollen på is slik at blandingen raskt blir avkjølt, og rør i den fra tid til annen med en slikkepott slik at det ikke danner seg snerk. Hell blandingen i en iskremmaskin eller sett den i fryseren og rør hver halvtime slik at det ikke blir iskrystaller eller skarpe isnåler i den. Serveres i dype dessertskåler.