Den nye fårikålen
Dette er den nye, moderne fårikålen.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 kg
fårikålkjøtt250 g
poteter, kokfaste3 stk
gulrøtter1 stk
persillerot1 stk
sellerirot2 ss
pepperkorn1 stk
hodekålSlik gjør du det:
Rens kjøttet og skjær det i biter.
Skrell rotgrønnsakene og del dem i biter. Del hodekålen i skiver.
Stek kjøttet i litt olje til det får litt farge.
Legg det stekte kjøttet og grønnsaker lagvis i en stor gryte. Hell på litt vann. Kok opp.
La det koke i omtrent to timer.
Bruk en øse og ha i en blender sammen med persillen. Kjør til det blir irrgrønt. Ha det tilbake i gryta.
PS
Om du er redd for at grønnsakene blir for mye kokt, kan du koke kjøtt og kål i omtrent to timer først. Så har du i poteter og grønnsaker.
Om du vil at fårikålen skal bli litt tykkere kan du strø på litt mel mellom lagene før du koker.