Dronning Maud fromasjkake

Dronning Maud fromasjkake

Dette er en kakevariant av den populære desserten.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

Vaniljekakebunn (20 eller 24 cm form)

  • 2 stk

    Egg, store
  • 85 g

    sukker
  • 75 g

    hvetemel
  • 0.5 ts

    bakepulver
  • 0.13 ts

    salt
  • 1 ss

    kefir (eller kulturmelk)
  • 0.5 ss

    Nøytral matolje
  • 0.25 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Dronning Maud fromasj

  • 6 stk

    Egg, store
  • 125 g

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang, bare frøene
  • 6 dl

    kremfløte
  • 9 stk

    gelatinplater
  • 50 ml

    vann, kokende varmt
  • 200 g

    sjokolade, mørk, revet
  • 0.5 dl

    portvin (kan sløyfes)
  • Slik gjør du det:

    Vaniljekakebunn

    Pisk egg og sukker til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca 7 minutter.
    I en lite skål bland sammen matolje og kulturmelk, og sett til side så lenge.
    Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver, og vend halvparten forsiktig inn i eggedosisen (bruk en slikkepott).
    Tilsett resterende melblanding sammen med olje/kulturmelk-blanding og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
    Smør en 20 cm stor kakeform. (Du kan også bruke en 24 cm form; da blir sukkerbrødet litt lavere.)
    Hell røren i formen.
    Stek kaken i midten av ovnen på 180°C i ca 15 minutter. Før du tar kaken ut av ovnen, stikk en kakepinne i midten. Er den tørr, er kaken ferdig. Bruker du en form på 24 cm, sjekk etter 12-13 minutter om kaken er klar.
    Avkjøl helt på rist.

    Dronning Maud fromasj

    Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter.
    Visp fløten til en luftig krem, og sett kjølig.
    I en mikserbolle, pisk egg, sukker og frø fra vaniljestang til eggedosis (bruk ballongvisp). Dette tar ca 6-7 minutter.
    I mellomtiden finriv sjokolade og sett til side så lenge.
    Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinen i 50 ml kokende varmt vann. Avkjøl i ca 1-2 minutter.
    Når eggedosisen er klar, ha mikseren på lav hastighet, og med en tynn stråle heller du gelatinblandingen inn i eggedosisen. Miks 10 sekunder til.
    Ta pisket kremfløte ut av kjøleskapet vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Smak evt til med portvin.
    Legg den avkjølte kakebunn i en springform eller bruk en kakering som er justerbar.
    Hell halvparten av Dronning Maud fromasjen i kakeformen, dryss halvparten av den revne sjokoladen oppå. Ha resten av Dronning Maud fromasjen på toppen, og dryss den resterende revne sjokoladen på toppen.
    La kaken stivne helt i kjøleskapet, helst over natten.
    Like for servering, ta kaken ut av kjøleskap og ut av kakeformen og plasser den på et kakefat.
    Skjær kaken i passende biter og nyt.

    Kanskje disse også frister?