Dronningen av Saba sjokoladekake
Fyll med mandler, mørk sjokolade og kaffe - og med glinsende glasur. Hva mer kan vi ønske oss av en sjokoladekake?
Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
125 g
kokesjokolade, lys2 ss
kaffe, sterk100 g
meierismør160 g
sukker3 stk
egg75 g
mandler, malte60 g
hvetemelGlasur
125 g
kokesjokolade, lys2 ss
kaffe, sterk75 g
meierismørPynt
12 stk
mandelSlik gjør du det:
Rund form: 24 cm i diameter (til en kake på 8-10 porsjoner). I stekeovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Smelt sjokoladen i kaffe. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn smeltet sjokolade, mandler og mel. Hell røren i smurt form og stek kaken på nederste rille. Kaken skal være lite stekt, da er den saftig og god. Avkjøl kaken 10 minutter i formen.Ta den ut av formen og la den ligge på rist minst 1 time før den glaseres. Smelt sjokoladen til glasuren i kaffe og rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken og pynt med mandler og gjerne litt sjokolade.