Suksessterte med sjokolade
En suksessterte, men istedenfor gul krem, er det blandet inn mørk sjokolade slik at det blir en sjokolade-eggekrem. Kaken har også bananer og peanøtter.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Mandelbunn
4 stk
eggehvite275 g
mandler, grovhakkede200 g
melis1 dråpe
sitronsaft (kan sløyfes)Sjokolade-eggekrem
150 g
sukker6 stk
eggeplommer2 dl
kremfløte1 ts
vaniljesukker125 g
sjokolade, mørk, hakket150 g
smørFyll/pynt
2 stk
bananSlik gjør du det:
Mandelbunn
Forvarm ovnen til 160°C.
Grovhakk mandlene i en foodprocessor.
I en ren mikserbolle, Pisk opp eggehvitene og sitronsaft på middels hastighet til det dannes et mykt skum (bruk ballongvisp), og tilsett melis litt etter litt.
Pisk til du har en blank masse.
Vend inn mandlene med en slikkepott og hell i en smurt springfrom 20-24 cm (bruk bakepapir i bunnen).
Fordel deigen i formen og stek på midterste rille i ovnen i ca. 25-30 minutter på 160°C.
La mandelbunnen avkjøles helt.
Sjokolade-eggekrem og fyll/pynt
Bland eggeplommen, sukker, fløte og vanilje i en kjele og kok det opp under middels varme.
Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg i bunnen.
Kremen skal tykne. Hvis kremen virker rennende, er den for lite kokt. Det hele tar ca 4-5 minutter.
Når eggekremen er klar, slå av varmen og tilsett hakket sjokolade, og rør det godt sammen.
Ha sjokoladekremen over i en mikserbolle. Sett mikserbollen i en romslig bolle fylt med kaldt vannbad i ca 10-15 minutter.
Pisk opp den avkjølte sjokolade-eggekremen (bruk K-spade) og tilsettromtemperert smør i terninger litt etter litt.
Pisk kremen til den er luftig.
Stopp mikseren, tilsett avkjølt sterk kaffe, og miks det i ca 10 sekunder.
Stryk halvparten av sjokolade-eggekremen utover den avkjølte mandelkaken. Bre det ut med en palett (stekespade).
Legg på bananskiver.
Bre utover resten av sjokolade-eggekremen.
Pynt kaken med salte peanøtter.