Kjeks med Smarties

Kjeks med Smarties

Disse kjeksene er seige på innsiden og knasende på utsiden, og er spesielt populære i barnebursdager.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
Kake

Ingredienser

1 porsjon

  • 230 g

    Smør, kaldt, i terninger
  • 170 g

    sukker
  • 150 g

    brunt sukker
  • 2 stk

    Egg, store
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 300 g

    hvetemel
  • 100 g

    havregryn
  • 1.25 ts

    natron
  • 1.25 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    salt
  • 150 g

    sjokoladeknapper, lyse eller mørke, eller hakket sjokolade
  • 150 g

    Smarties (NonStop)
  • Slik gjør du det:

    Én porsjon av denne oppskriften gir 25-30 kjeks.
    Forvarm stekeovnen til 190°C. Ha den på varmluft.
    Ta smøret ut av kjøleskapet 5 minutter før du baker disse kjeksene. Del opp i små terninger.
    Ha smør, sukker, brunt sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin og miks sammen til det er luftig (bruk K-spade).
    Ta de kalde eggene ut av kjøleskapet og tilsett ett og ett egg om gangen. Miks godt mellom hvert egg.
    Sikt sammen mel, natron, salt og hell opp i kjøkkenmaskinen sammen med havregryn, mørke/lyse sjokoladeknapper og Smarties (NonStop).
    Ha mikseren på lav hastighet og miks det godt sammen.
    Bruk en iskremskje for å fordele deigen. Ha maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen. Ikke trykk kakene flate med hendene.
    Stekes på midterste rille på 190°C varmluft i ca 9-11 minutter.
    Avkjøl på en rist. Ha gjerne noen ekstra sjokoladeknapper og Smarties (NonStop) på toppen rett etter steking.

    Kanskje disse også frister?