Kjeks med Smarties
Disse kjeksene er seige på innsiden og knasende på utsiden, og er spesielt populære i barnebursdager.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
230 g
Smør, kaldt, i terninger170 g
sukker150 g
brunt sukker2 stk
Egg, store1 ts
vaniljesukker300 g
hvetemel100 g
havregryn1.25 ts
natron1.25 ts
bakepulver1 ts
salt150 g
Smarties (NonStop)Slik gjør du det:
Én porsjon av denne oppskriften gir 25-30 kjeks.
Forvarm stekeovnen til 190°C. Ha den på varmluft.
Ta smøret ut av kjøleskapet 5 minutter før du baker disse kjeksene. Del opp i små terninger.
Ha smør, sukker, brunt sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin og miks sammen til det er luftig (bruk K-spade).
Ta de kalde eggene ut av kjøleskapet og tilsett ett og ett egg om gangen. Miks godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel, natron, salt og hell opp i kjøkkenmaskinen sammen med havregryn, mørke/lyse sjokoladeknapper og Smarties (NonStop).
Ha mikseren på lav hastighet og miks det godt sammen.
Bruk en iskremskje for å fordele deigen. Ha maks 9 stk på hver plate, for kakene flyter litt ut under stekingen. Ikke trykk kakene flate med hendene.
Stekes på midterste rille på 190°C varmluft i ca 9-11 minutter.
Avkjøl på en rist. Ha gjerne noen ekstra sjokoladeknapper og Smarties (NonStop) på toppen rett etter steking.