Sjokoladekake i langpanne
Sjokoladekake i langpanne er alltid populært, og denne er saftig, myk og bare helt nydelig på smak.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
Sjokoladelangpanne
185 g
smør, smeltet375 g
sukker3 stk
Egg, store1 ts
Vaniljeekstrakt340 g
hvetemel40 g
kakao0.25 ts
salt2.5 ts
natron2.5 dl
kefir, romtemperert2 dl
kaffe, sterk, varmSjokoladefudge
100 g
smør1.5 dl
kremfløte110 g
melis200 g
melkesjokolade0.13 ts
saltSlik gjør du det:
Sjokoladelangpanne
Forvarm ovnen til 200 grader, og kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir.
Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg, sukker og vanilje til en ekstra stiv eggedosis.
Bland i avkjølt, smeltet smør og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Sikt sammen hvetemel, kakao, natron og salt.
Sikt halvparten av mel-kakao-blandingen i eggedosis/smørblandingen, tilsett kefir, og vend det forsiktig inn med slikkepott.
Tilsett resterende mel-kakaoblanding, og tilsett lunken kaffe. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri kakerøre. Ikke pisk den lenge, da blir kaken for hard og tung.
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
Når det har gått 20 minutter, stikk en kakepinne i midten av kaken. Mm den kommer ut tørr, er kaken ferdig og kan tas ut. Hvis ikke, lar du den stå litt til. Sjekk én gang til før du tar den ut.
Avkjøl kaken på rist.
Sjokoladefudge
Kok melis, fløte, espressopulver, smør, salt og melkesjokolade til en tykk saus (ca 8-10 minutter).
Pass på å røre i sjokoladefudgen hele tiden.
Avkjøl sjokoladefudgen i ca 10 minutter.
Bre sjokoladefudgen jevnt utover sjokoladekaken og pynt evt med kakestrøssel eller kokos.