Engelske fiskekaker
Det er enklere enn du tror å lage fiskekakene selv.
Oppskrift av: Birgitte Hoff Lysholm
Ingredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Ha ca. 2 dl vann i to kjeler, og kok opp. I mellomtiden skreller du potetene og kutter dem i små terninger. Fisken skjærer du i større biter.
Ha potetene i kjelen etter hvert som de kuttes. Kok til de er møre (ca. 10 minutter).
Ha salt i fiskevannet, og la fisken trekke til den er kokt (ca. 5 minutter). Hell av vannet og la poteter og fisk dampe av seg.
Mos fisk og poteter grovt sammen med en gaffel.
Sett fram fire lave skåler – én med eggene som du pisker lett sammen, én med hvetemel, én med griljermel og én med kaldt vann. Form fiske- og potetmosen til små kaker. Bruk hendene. Dypp hendene i vannet mellom hver kake. På den måten blir kakene lettere å forme. Dypp fiskekakene først i mel, så i egg og til slutt i griljermel.
Stek i stekepanne på middels varme til de er gylne. 2–3 minutter på hver side er nok siden kakene allerede er kokt.
Server med moste erter, gulrotstaver og rømme.
Slik lager du moste erter
Kok opp vann i en liten kjele. Ha i frosne erter, og la dem trekke i et 2–3 minutter.
Hell av vannet.
Mos ertene med en gaffel eller potetmoser, og smak til med margarin, salt og pepper. Topp med sitronsaft.