
Torsk som falafel
Å lage torsk som falafel er rett og slett en veldig god ide. Torskekulene kommer du til å bli glad i.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
250 g
kikerter2 stk
hvitløksfedd1 ts
spisskum200 g
torskefilet2 stk
egg4 ss
cashewnøtter6 ss
aioliSlik gjør du det:
Kjør sammen kikerter, hvitløk, spisskum og torsk til en masse. Ha i litt salt. Form til kuler. Om du ikke får det til å henge sammen, så ha i en spiseskje hvetemel.
Knus cashnøttene til et grov pulver.
Dypp dem først i pisket egg og så i nøttepulveret.
Varm opp rikelig med olje, slik at falafelen får god plass. Friter dem til de begynner å få farge. La dem renne av på kjøkkenpapir.
Stek i flere omganger og hold dem varme i ovnen på 100 grader.
Servér med aioli.