Nektarin- og grillspyd
Tre nektarinbiter, fisk og basilikum på spydet. Og grill i vei!
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
Ingredienser
600 g
fiskefilet24 stk
basilikumblad6 stk
nektarin1 stk
løk hakket1 ts
spisskum, frø0.5 ts
chiliflak3 ss
limejuice2 ss
olivenolje2 ts
balsamicoSlik gjør du det:
Chutney
Rist spisskumminfrø i en tørr stekepanne.
Skjær nektarinene i fine terninger.
Varm opp olivenolje i en stekepanne, ha i løk og stek i fem minutter under omrøring til de er myke.
Ha i nektarinterningene, balsamicoeddik, chiliflak, spisskumminfrø og en spiseskje limejuice. Stek på medium varme under omrøring til det er mykt og ørlite karamellisert.
Mos grovt med en gaffel og sett til side.
.
Grillspyd
Forvarm ovnen til 200 grader, eller bruk en grill.
Del fisken i 24 biter. Del nektarinene i fire og fortsett til du har 32 biter.
Bruk 8 grillspyd, hver med tre biter fisk (F), tre basilikumblader (B) og fire biter nektariner (N) og tre dem på i dette mønsteret: N-B-F-N-B-F-N-B-F-N. Ha på salt og pepper.
Legg spydene på et oljepenslet bakebrett. Bak i 10-15 minutter, eller til de er ferdige. På grillen tar dette omtrent 5 minutter.
Server straks, med litt limesaft og chutney.