Eplecrumble
En britisk klassiker.
Oppskrift av: Håvard Egge
30 minutter
DessertIngredienser
50 g
mandler50 g
brunt sukker50 g
smør50 g
hvetemel, siktet1 klype
saltEplefyll
4 stk
eple1 ss
smør1 ss
brunt sukker2 klype
kanel0.5 stang
vaniljestang1 dl
rosinerSlik gjør du det:
Bruk hendene og smuldre sammen kaldt smør, brunt sukker og finhakkede mandler forsiktig.
Tilsett siktet mel og salt og smuldre forsiktig slik at du får smuler med deig.
Dekk til deigen med plast og sett kaldt inntil videre.
Lag eplefyllet ved å rense og skjære eplene i små biter (1 x 1 cm), og stek de i smør og sukker i et par minutter.
Tilsett frø fra vaniljestanga, kanel og rosiner og stek i ytterligere to minutter.
Avkjøl eplefyllet før du fyller det i en liten ildfast form e.l. og smuldrer over deigen.
Stek på 200 grader i 10-20 minutter.