Saftig banankake
Denne banankaken er skikkelig saftig og god, og den er fylt med valnøtter.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
60 minutter
KakeIngredienser
4 stk
banan, overmodne1 ts
natron200 g
sukker285 g
hvetemel125 g
smør100 g
kefir, romtemperert75 g
valnøtterSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 160°C
Smelt smøret og avkjøl litt.
Bruk overmodne, brune bananer, det gir best smak. Mos bananene i en blender eller med en gaffel.
Ha det over i en bolle, tilsett natron, og rør godt om. La det stå og boble et minutt.
Tilsett sukker og egg og rør det godt sammen.
Ha i hvetemel, og vend det bare litt sammen. Tilsett så smeltet smør og vend det raskt sammen.
For en saftig banankake, ikke visp for mye etter at mel og smør er tilsatt. Bland det kun raskt inn, kun til du ikke ser noe mer mel.
Ha i kefir og valnøtter og vend det raskt sammen.
Hell i en langpanne på 25 x 30 cm kledd med bakepapir.
Stek banankaken i midten av ovnen i ca 30-35 minutter.
Mot slutten av steketiden (etter ca 30 minutter) kan du teste om banankaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten. Kommer den ut tørr, er kaken ferdig.
Avkjøl.
Skjær i passende biter og nyt.