Grateng med nektariner og hasselnøtter
Sprø hasselnøtter på søte nektariner må blit godt. Og det er det!
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rist hasselnøttene i en tørr stekepanne og grovhakk. Sett til side.
Skyld og tørk av nektarinene. Skjær dem i grove biter og sett til side i en ildfast form.
I en medium bolle, bland sammen eggeplommer, lønnesirup og kremfløte. Hell blandingen over nektarinene. Bland godt og spre blandingen utover formen. Ha over de hakkede nøttene.
Bak i ovnen i 20 minutter, til nektarinene er bløte. Sett nå på grillelementet og grill i fem minutter.
La det kjøle seg av i fem minutter på kjøkkenbenken. Server i romtemperatur, gjerne med litt iskrem til.