Fajitas med reker, mango og ferskensalsa
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
reker, pillede1 ss
olje1 stk
chili, rød2 fedd
hvitløk1 stk
paprika, grønn1 stk
paprika, gul4 stk
vårløk8 stk
champignon3 ss
olje3 ss
hakket koriander1 stk
lime, saften<br>
8 stk
tortillaFerskensalsa
1 bokser
à ca 475 g fersken2 stk
vårløk, finhakket1 stk
lime, saften1 krm
saltRømme- og limesaus
3 dl
rømme0.5 stk
lime, revet skall av3 ss
hakket jalapeño1 fedd
finhakket hvitløkMango- og pasjonsfruktsalsa
2 stk
stor mango2 stk
pasjonsfrukt2 stk
vårløk1 stk
lime, saft og skall2 ss
frisk hakket mynte1 krm
salt6 dråpe
sterk chilisausSlik gjør du det:
Oppskrift inspirert fra "Tex Mex, mat, musikk og livsglede fra Texas" Damm Forlag. Rens chili for frø og hinner og finhakk, finhakk hvitløk, skjær paprika i tynne strimler, finsnitt vårløk og sjampinjong i skiver. Stek i varm olje et par min til de er gjennomvarme, grønnsakene skal ikke bli bløte. Tilsett rensede reker, salt, pepper, finhakket koriander og limesaft. Ikke kok, bare la det bli gjennomvarmt. Server i varme tortillas og med ønsket dressing. Dressingene kan lages en stund før servering. Tortillas varmes rett før servering. Tips: Reker kan byttes ut med scampi. Ferskensalsa: Bland alle ingrediensene og la salsaen trekke 1 time før servering. Rømme og limesaus: Bland sammen alle ingrediensene. La rømme og limesausen trekke ca 1 time før servering. Mango- og pasjonsfruktsalsa: Del mango, ta ut stein og finhakk fruktkjøttet. Del pasjonsfrukt i to og skrap ut innmaten. Vend sammen alle ingrediensene og la salsaen stå og trekke i kjøleskapet ca 1 t før servering.