Fennikkelsuppe med torsk og reker

Fennikkelsuppe med torsk og reker

En herlig smaksbombe for alle suppe-elskere

Kristiane Suzanne Vilslund
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

200 g

fennikel

2 stk

Sjalottløk (finhakket)

1 dl

hvitvin

1 dæsj

sitronsaft

400 g

Torskefilet i terninger

Slik gjør du det:

Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiver.
Fres fennikel og sjalottløk i smør eller olje.
Tilsett sambal olek og la dette surre i noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong.
La dette koke til fennikelen er mør ( ca 10 minutter)
Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper.
Kjør suppen i en stavmikser til den blir jevn og fin.
Ha i torsk og persille. Varm opp suppen til kokepunktet. La stå og trekke til fisken er gjennomvarm.
Tilsett rekene rett før servering og pynt med persille.
Server med noe godt brød.