Fennikkelsuppe med torsk og reker
En herlig smaksbombe for alle suppe-elskere
Kristiane Suzanne Vilslund
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
200 g
fennikel2 stk
Sjalottløk (finhakket)1 dl
hvitvin6.5 dl
grønnsaksbuljong1 ts
sambal oelek2 dl
matfløte1 klype
salt og pepper1 dæsj
sitronsaft400 g
Torskefilet i terninger150 g
reker, pillede1 dæsj
persille hakketSlik gjør du det:
Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiver.
Fres fennikel og sjalottløk i smør eller olje.
Tilsett sambal olek og la dette surre i noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong.
La dette koke til fennikelen er mør ( ca 10 minutter)
Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper.
Kjør suppen i en stavmikser til den blir jevn og fin.
Ha i torsk og persille. Varm opp suppen til kokepunktet. La stå og trekke til fisken er gjennomvarm.
Tilsett rekene rett før servering og pynt med persille.
Server med noe godt brød.