Fennikkelsuppe med torsk og reker

Fennikkelsuppe med torsk og reker

En herlig smaksbombe for alle suppe-elskere

Kristiane Suzanne Vilslund
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 200 g

    fennikel
  • 2 stk

    Sjalottløk (finhakket)
  • 1 dl

    hvitvin
  • 6.5 dl

    grønnsaksbuljong
  • 1 ts

    sambal oelek
  • 2 dl

    matfløte
  • 1 klype

    salt og pepper
  • 1 dæsj

    sitronsaft
  • 400 g

    Torskefilet i terninger
  • 150 g

    reker, pillede
  • 1 dæsj

    persille hakket
  • Slik gjør du det:

    Rens og skyll fennikelen godt, skjær den i tynne skiver.
    Fres fennikel og sjalottløk i smør eller olje.
    Tilsett sambal olek og la dette surre i noen sekunder før du tilsetter hvitvin og grønnsaksbuljong.
    La dette koke til fennikelen er mør ( ca 10 minutter)
    Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper.
    Kjør suppen i en stavmikser til den blir jevn og fin.
    Ha i torsk og persille. Varm opp suppen til kokepunktet. La stå og trekke til fisken er gjennomvarm.
    Tilsett rekene rett før servering og pynt med persille.
    Server med noe godt brød.