Fiskeboller i lys karri- og løksaus, ovnsstekte rotgrønnsaker og sprøstekt bacon
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 bokser
fiskeboller i kraft3 stk
gulrot3 skiver
sellerirot1 stk
løk2 skiver
kålrot2 ss
oljeLys karri- og løksaus
1 stk
stor sjalottløk3 ss
smør2 ts
karri3 ss
hvetemel3 dl
melkSlik gjør du det:
Begynn med å ovnssteke rotgrønnsaker. Rens og del grønnsakene i biter og legg i et ildfast fat. Dryss over salt og pepper og vend inn olje. Stek i varm stekeovn, ved 200 ºC i ca 40 min til grønnsakene er møre. Finalhakk sjalottløk. Smelt smør i en kjele surr løken til den er blank. Tilsett karri. Dryss i mel, rør om til en glatt masse og spe med varm kraft og melk. Kok opp under omrøring, smak til. Tilsett godt avrente fiskeboller og la trekke i ca 10 min. Skjær bacon i små terninger og sprøstek. Server med nykokte poteter, ovnsstekte rotgrønnsaker og sprøstekt bacon.