Forrett med squash med sopp
Dette er en veldig morsom forrett som du kan forberede dagen i forveien.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
0.25 stk
løk4 stk
squash500 g
sopp1 ts
hvetemel50 g
havremel50 g
brødrasp50 g
smør50 g
parmesan, nyrevet1 ts
timian, tørket6 kvast
persilleSlik gjør du det:
I en stor kjele, varm opp olivenolje på medium varme. Stek løken til den er blank.
Del squash i terninger. Ha squash, sopp og timian i kjelen og smak til med salt. La det steke i 10 minutter, til grønnsakene er møre. Rør inn melet og kok i to minutter til.
Lag toppingen: I en boller blander du sammen havremel, brødsmuler, smør og ost til det ligner grov sand. Ha i litt salt og pepper.
Alt fram til nå kan lages dage i forveien.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Finn fram 6 små, ildfaste former. (Aller helst små og flate, slike som til creme brullee).
Fordel grønnsakene i formene og legg på osteblandingen. Legg en kvist persille på toppen.
Bak i 10-15 minutter, til det er gyllent. Server straks.