Fritters av kamskjell
Kombinasjonen av kamskjellene og den eksotiske dyppesausen er både frisk og overraskende.
Christopher Sjuve
30 minutter
TapasIngredienser
250 g
kamskjell6 stk
egg25 g
parmesan, nyrevet2 fedd
hvitløk, finhakket125 g
hvetemel2 ss
hakket friskoreganoLime- og ingefærsaus
100 g
majones1 stk
lime, saft og skallSlik gjør du det:
(gir ca. 40 fritters) Rens kamskjellene og del dem i to. Pisk eggene og bland i hvitløk, parmesan, hvetemel og urter. Rør forsiktig inn kamskjellene. Varm opp oljen til 180 grader. Du kan teste om oljen er varm nok ved å ha en tresleiv ned i. Hvis oljen freser rundt den, er det riktig temperatur. Stek i flere omganger. Stek i 4 til 5 minutter til de er gylne og la de renne av på tørkepapir. Strø over med litt salt. Rør sammen alle ingrediensene til lime- og ingefærsausen, og smak til med salt og pepper.