Fromasj servert med sitrussalat med julesmak
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
5 pl
gelatin0.5 dl
kokende vann5 stk
eggeplomme5 ss
sukker5 dl
kremfløteSitrussalat
1 stk
appelsin2 stk
klementin0.5 stk
rosa grapefruktSukkerlake
0.5 dl
vann1 stk
stjerneanis, hel2 stk
nellikspiker0.5 ts
karve0.25 dl
akevitt likør ev. akevittSlik gjør du det:
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann noen minutter. Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Visp fløten myk og bland forsiktig med eggeplommene. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i kokende vann (eller i mikrobølgeovnen i 15-20 sek). Tilsett, og rør blandingen inn i kremen sammen med presset appelsin. Hell i en glassbolle. Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over. Sitrussalat Skrell frukten og fjern hvite hinner. Skjær frukten i tynne skiver eller skjær ut fileter mellom hinnene. Kok opp vann, sukker og krydder. Avkjøl. Sil den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt minst 1 time før servering. Dryss ev over hakkede pistasjenøtter før servering.