Fru Nielsens eplepai
Oppskrift av: Wenche Andersen
120 minutter
KakeIngredienser
Deig
400 g
hvetemel200 g
smør125 g
sukker2 stk
eggFyll
125 g
sukker3 ss
mel1 ts
kanel1 ts
kardemomme0.5 ts
finrevetmuskatnøtt25 g
smørSlik gjør du det:
Bland deigen i en foodprocessor. Del den i to like store deler og legg i kjøleskapet ca 1 time. Bland sammen sukker, mel og krydder til fyllet. Hvis eplene du bruker er syrlige, øk mengden sukker til 150 g. Skrell eplene og del dem i terninger (de trenger ikke være like store). Tilsett sitronsaft og skall og bland inn det tørre. Kjevle ut den ene deigen til en tykk leiv. Kle en springform 24 cm med bakepapir, legg deigen over og la den gå opp langs kanten. Ha i fyllet og fordel smørterningene over. Kjevle resten av deigen ut til et lokk, legg over fyllet og trykk godt sammen langs kanten. Smør vann over lokket (bruk pensel eller hånden) så det blir jevnt og glatt og strø perlesukker over. Lag noen snitt i deiglokket så dampen kan slippe ut. Stek på nederste rille i varm stekeovn ved 200 C i 40-50 min til paien er gyllenbrun. Server lunken med is, krem eller Kesam med vanilje.