Glutenfri pistasjnøttkake med eggekrem
Denne kaken, som består av en smakfull bunn fylt med deilig eggekrem og masse deilig frukt, ble vinneren i ukebladet Hjemmets store bakekonkurranse. Leserne sendte inn sine beste oppskrifter, og ifølge juryen er kaken enkel å lage, og en velfortjent vinnerkake.
Oppskrift av: Kristin Jøtun
Ingredienser
150 g
mandler150 g
melis4 stk
eggehviteFyll
2 dl
kremfløte, pisket1 pk
vaniljekrem150 g
blåbær250 g
bringebær2 stk
banan150 g
mandler150 g
melis4 stk
eggehviteFyll
2 dl
kremfløte, pisket1 pk
vaniljekrem150 g
blåbær250 g
bringebær2 stk
bananMandelbunn
400 g
mandler400 g
sukker4 ts
bakepulver6 stk
eggehviteGul suksesskrem
6 stk
eggeplommer1.5 dl
kremfløte150 g
sukker2 ts
vaniljesukker200 g
smørSjokoladeglasur
200 g
kokesjokolade, mørk2 ss
smør150 g
mandler150 g
melis4 stk
eggehviteSlik gjør du det:
Pisk eggehviter og sukker stivt og vend inn malte mandler/pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
La kaken steke midt i ovnen ved 180º i ca. 40 min. Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av ovnen.
Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dette i en gryte sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.
Pisk kremfløten stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.
Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og frukt etter eget ønske.