Hopp til hovedinnhold
Gratinert aubergine med tomat og hvitløk

Gratinert aubergine med tomat og hvitløk

På denne måten blir auberginen så god at ingen vil savne noe som helst.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Ingredienser

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrell løken og skjær den i skiver. Stek den gyllen i litt olje. Ha i tomatene og mos skikkelig. Knus hvitløkfeddet og ha i stekepanna. Smak til med sukker, estragon, rosmarin, salt og pepper. Ha blandingen i en ildfast form.
Skjær auberginen i skiver. Stek den raskt i en stekepanne, ca 7-8 minutter. Legg skivene i sausen i den ildfaste formen.
Dryss over ost. La den steke i ovnen til auberginen er gjennomstekt og osten er smeltet.
Den kan serveres som en selvstendig rett eller som siderett til okse/lamme/kyllingkjøtt.

Kanskje disse også frister?