Gratinerte o-skjell
Oppskrift av: Ardis Kaspersen
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
I en vid kjele legges godt med smør, finhakket løk og 4 skjell per person. La skjellene få et oppkok, skru ned varmen og la dem stå og dampe til skallet åpner seg. Ta ut innmaten en en skarp kniv og fjern gjellen og lukkemuskelen. Legg skjellkjøttet i det halve skallet. Lag en tykk, hvit saus av smør og mel, spe med skjellkraft og fløte. Når sausen er avkjølt, tilsettes 2 eggeplommer og en knivsodd sennep. Sett skjellene i ildfast form; ha litt salt i bunnen av formen. Hell sausen over og ha revet ost på toppen. Sett skjellene i meget varm ovn og la det stå til skjellene er gyllenbrune. Oppskriften er hentet fra "Fristelser fra fjord og fjære" av Ardis Kaspersen.