Gresskarpai
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Paibunn
200 g
hvetemel, siktet150 g
smør2 ss
vannGresskarfyll
6 ss
hvetemel, siktet0.75 ts
bakepulver0.5 ts
salt1 ts
kanel, malt1 ts
allehånde, malt0.5 ts
ingefær, malt0.5 ts
muskat, malt2 stk
egg1.75 dl
sukker3 ss
smør, smeltet400 g
gresskarpuré1 bokser
viking melk2 ts
vaniljesukkerSlik gjør du det:
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut. Kjevl eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 °C i ca. 10 minutter. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskar, melk og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt. Pynt gjerne med litt pisket krem.