Gresskarpai

Gresskarpai

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

Paibunn

  • 200 g

    hvetemel, siktet
  • 150 g

    smør
  • 2 ss

    vann
  • Gresskarfyll

  • 6 ss

    hvetemel, siktet
  • 0.75 ts

    bakepulver
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 ts

    kanel, malt
  • 1 ts

    allehånde, malt
  • 0.5 ts

    ingefær, malt
  • 0.5 ts

    muskat, malt
  • 2 stk

    egg
  • 1.75 dl

    sukker
  • 3 ss

    smør, smeltet
  • 400 g

    gresskarpuré
  • 1 bokser

    viking melk
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • Slik gjør du det:

    Ha alle ingrediensene til paibunnen i en matprosessor og kjør til en fast deig. La den ligge i kjøleskapet 1/2 time før den kjevles ut. Kjevl eller trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk med en gaffel. Forstek paiskallet ved 200 °C i ca. 10 minutter. Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk sammen egg, sukker og smør. Tilsett gresskar, melk og vanilje. Ha fyllet i paiskallet og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter eller til fyllet kjennes fast. Server paien lun eller avkjølt. Pynt gjerne med litt pisket krem.

    Kanskje disse også frister?