Grønn ertesuppe med kjørvel og pepperostekrem
Christopher Sjuve
30 minutter
SuppeIngredienser
6 porsjoner
2 ss
smør2 dl
hvitvin, tørr5 dl
kyllingkraft300 g
erter, frosne0.5 potte
kjørvel, friskPepperostkrem:
150 g
krem ost med pepper2.5 dl
fløte6 skiver
spekeskinkeSlik gjør du det:
Fres vårløken myk i smøret. Tilsett vin og timian og kok i ca. 5 minutter. Tilsett kraft, erter og kjørvel og kok opp. Ikke la suppen koke lenge, da vil den miste sin flotte grønnfarge. Mos suppen med en stavmikser eller i hurtigmikser til den er helt glatt. Sil den om nødvendig. Smak til med salt og pepper. Rør sammen pepperost og grønn pepper. Tilsett fløte til passe konsistens. Tørk spekeskinken ved 180 ºC i ca. 10 minutter. Server suppen i små glass og legg en skive tørket spekeskinke oppå glasset som et lokk. Ha på en liten klatt med pepperostekrem og pynt med kjørvel. Server med godt, ferskt brød, eller brødpinner (grissini). Oppskriften er hentet fra egg.no (Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)