Grov pølse med appelsin og pepperglaserte gulrøtter
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
6 stk
grov pølse4 stk
gulrot18 stk
liten sylte løk1 stk
appelsin1 ss
smør1 ts
sukker1 ts
hvitvinseddikSlik gjør du det:
Stikk små hull i skinnet på pølsene og stek dem i grillpanne på middels varme. Skrell og del gulrøttene opp i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl dem i kaldt vann. Rens løk og behandle på samme måte som gulrøttene. Vask og riv 1/4 av skallet (kun det gule) av appelsinen. Press ut all saften. Smelt smør og tilsett, sukker, skall, saft og hvitvinseddik. Kok opp og tilsett grønnsakene. Kok inn og smak til med salt og grovmalt pepper. Server med stekte poteter eller potetmos og ruccolasalat eller rikelig med grovhakket kruspersille.